Een hart voor hardlopen

Hardlopers dwingen adidas tot het ophalen van 500.000 kilo plastic afval

Met jouw hulp heeft adidas een druppel in golven veranderd met het jaarlijks terugkerende “Run For The Ocean”. Nu is het aan adidas om tot wel 500.000 kilo plastic afval op te ruimen en te voorkomen dat het in onze oceanen terechtkomt.

In 2021 deden wereldwijd meer dan 5 miljoen mensen mee in de periode van vrijdag 28 mei tot dinsdag 8 juni 2021. Zij bereikten gezamenlijk een kilometerstand van meer dan 54 miljoen kilometers. De grootste duurzame “Run For The Oceans” beweging tegen plasticvervuiling in de geschiedenis van adidas.

Bewustzijn Over Plasticvervuiling

adidas vraagt ​​consumenten om hun steentje bij te dragen in de strijd om een ​​einde te maken aan plastic afval. De sportkledinggigant bracht daarvoor haar Run for the Oceans-programma wederom terug, dat tot doel heeft het bewustzijn over plasticvervuiling in de zee te vergroten. In 2021 konden fitnessliefhebbers zich bij de beweging aansluiten door zich op 18 mei aan te melden voor het programma via de adidas Running-app. Eenmaal ingeschreven, konden gebruikers elke kilometer bijhouden die ze tussen 28 mei en 8 juni hebben afgelegd.

Run For The Oceans

Run for the Oceans werd voor het eerst gelanceerd in 2017 toen adidas samenwerkte met Parley for the Oceans – een organisatie die aandacht vraagt ​​voor de kwetsbaarheid van oceanen en het zeeleven dat het thuis noemt. Samen hebben adidas en Parley een wereldwijde beweging gecreëerd die mensen verenigt door simpelweg sneakers aan te trekken en de straat op te gaan.

In 2019 droeg adidas $1 bij voor elke kilometer die tussen 8 en 16 juni 2019 werd gelopen. Het evenement bracht destijds al meer dan 2 miljoen lopers samen in 194 verschillende landen, waardoor adidas $1,5 miljoen kon ophalen voor het Parley Ocean Initiative.

Duurzame Hardloopschoenen en Hardloopkleding

De inspanningen van het merk om een ​​groenere toekomst te promoten, hielden daar niet op. Het heeft ook een overvloed aan duurzame sneakers uitgebracht die het behoud van de oceaan bevorderen. Door de voortdurende samenwerking met Parley heeft adidas zijn Ultraboost-schoenen geüpgraded met het gebruik van Primeblue – een hoogwaardig materiaal gemaakt met Parley Ocean Plastic dat is gemaakt van plastic afval dat wordt aangetroffen op stranden en in zeegemeenschappen. Primeblue werd in 2020 door adidas gelanceerd met als doel de ecologische voetafdruk van het bedrijf tegen 2030 met 30% te verminderen .

Voor de kleine hardlopers onder ons biedt adidas de Ultraboost 21 Primeblue schoenen aan. Het bovenwerk van de schoen is gemaakt van 50% textiel, waarvan 92% Primeblue-garen. De stijl wordt geleverd in een Crew Blue/Cloud White/Crew Navy-kleurstelling en is voorzien van het voetknuffelende Primeknit-materiaal aan de bovenkant, dat extra ondersteuning biedt. De schoen wordt vervolgens afgewerkt met responsieve Ultraboost-technologie. Naast unisex kindermaten is de stijl ook beschikbaar voor mannen.

Ook voor heren en dames heeft adidas de Ultraboost 21 Primeblue schoenen gelanceerd in een Non Dyed/Cloud White/Cream. Deze stijl heeft een volledig wit bovenwerk en een coördinerende tussenzool met een dikke paarse streep die vervaagt naar zwart. Een ander hoogtepunt van de sneaker is het Linear Energy Push-systeem dat in de buitenzool is geïntegreerd, wat zorgt voor stabiliteit van de middenvoet.

De Run For The Oceans van 2021 begon met een nieuwe poging om door adidas en Parley plastic zeeafval in te zamelen dat gelijk staat aan 10 plastic flessen voor elke kilometer afgelegde afstand door hardlopers wereldwijd. Strevend naar de deelname van 5 miljoen mensen wereldwijd, namen uiteindelijk ongeveer 5,03 miljoen mensen deel, waardoor het doel werd overschreden. En adidas kon het grootste aantal deelnemers ooit registreren voor Run For The Oceans.

Het plastic zeeafval dat door Run For The Oceans wordt verzameld, wordt door speciale verwerking herboren als een materiaal dat “Parley Ocean Plastic” wordt genoemd. De adidas online winkel, het adidas brand center en de adidas brand core store verkopen “Ultra Boost 21 Primeblue” met “Primeblue” dat 50% of meer Parley Ocean Plastic op het bovenwerk gebruikt. Primeblue is gerecycled high-performance materiaal dat deels bestaat uit Parley Ocean Plastic, geüpcycled plastic afval dat onderschept is op afgelegen eilanden, stranden, kustgemeenschappen en kuststroken voordat het in zee kan verdwijnen.

adidas zal zijn duurzame activiteiten over de hele wereld voortzetten voor het behoud van het maritieme milieu en voor de toekomst van nul plastic afval.

Wat is Adidas Parley?

Adidas Parley is een kleding- en schoenencollectie die is ontstaan uit de samenwerking van de Duitse multinational Adidas en Parley for the Oceans, een organisatie die milieubedreigingen voor de oceanen aanpakt door plasticvervuiling.

Wanneer begon Adidas de samenwerking met Parley?

In 2017 werkten adidas en Parley voor het eerst samen voor de inaugurele Run For The Oceans – een wereldwijde beweging om mensen uit alle lagen van de bevolking te betrekken bij een duurzamere planeet door middel van sport, hardlopen en de gemeenschap.

Geef een antwoord