Een hart voor hardlopen

Dit hardloopvest verspreid automatisch je locatie in geval van nood.

Een ongeluk tijdens het rennen zit in een klein hoekje.

Is het dragen van een hardloopvest met noodwaarschuwings-systeem een goed idee? Het kan de beste hardloper overkomen. Ongelukkig ten val komen en in moeilijkheden terecht komen. Soms hebben hardlopers zelfs geen mobiele telefoon mee onderweg. Een blokje om of diep in de Veluwe die nieuwe hardlooproute eindelijk proberen. En plotseling verlies je het bewustzijn. Een nare ziekte, hartproblemen, of teveel energie gegeven en te weinig tot je genomen.

Een alarmfunctie is misschien té over the top voor velen. Maar de juiste hardloop verlichting is noodzakelijk wanneer je rent in het donker. Er zijn verschillende hardloopvesten met verlichting, zowel goedkoop alsmede in het wat hogere segment.

Algoritme analyseert je beweging 100x per seconde

De D-One is een hardloopvest met LED-lampjes dat slechts 150 gram weegt. Uitgerust met een elektronische unit met een ingebouwde versnellingsmeter op de taille. Deze verbindt met je smartphone via Bluetooth en de app. Er is een app voor zowel Apple’s App Store als Android’s Play Store. Gedurende de training wordt 100 keer per seconde de beweging van de loper geanalyseerd en gedetecteert. Dit om een gevaarlijke val of plotselinge stilstand te herkennen.

Als er na de val 30 seconden geen beweging is, bijvoorbeeld door een plotselinge hartstilstand, wordt er een sms-bericht verstuurt. Deze bevat GPS-locatie-informatie en wordt verzonden naar drie door jou vooraf geregistreerde personen. Als je in ander gevaar bent, leg je je hand een bepaalde tijd op de borstsensor om een ​​noodalarm met een sms-bericht te verzenden.

Over de fabrikant

De fabrikant, D-air Lab, gevestigd in Italië, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in onderzoek en ontwikkeling dat “veiligheid” brengt in (sportieve) levensstijlen en werkomgevingen. De oprichter is Lino Dainese, die sinds 1972 het in Italië geboren motorkledingmerk “Dainese” al bijna 50 jaar ondersteunt. En Eurogear, de exclusieve importeur van Dainese in Japan, zal dit product leveren aan iedereen die dit product met Makuake crowdfunding heeft ondersteund. Te zien is dat slechts 10 vesten zijn verkocht via crowdfunding in Japan, maar de verschillende vesten zijn momenteel gewoon bestelbaar in Europa via de D-Air Lab webshop.

Hardloopster is aan het hardlopen langs het water met de D-One hardloopvest van het Italiaanse bedrijf DAirlab.

Wat kost dit geintje?

Het moet wel een hele speciale gelegenheid zijn om dit vest cadeau te geven. Het prijskaartje is aan de hoge kant door de Italiaanse makelarij, de gebruikte materialen en de technologische snufjes die zijn verwerkt in het D-One hardloopvest. De goedkoopste versie van het vest voor wandelaars en hardlopers – de D-One Light Pack – heeft een retail verkoopprijs van 239 euro. De D-One Trail Vest kost 279 euro. En de D-One is bestelbaar vanaf €299,00 in de kleuren zwart, rood en violet. Het DAirlab logo is een beetje opzichtig aanwezig op de borst van het vest. Verder ziet het er qua design strak, modern en ademend uit. Het materiaal is 81% nylon en 19% elasthaan, wat rekbaar materiaal is.

Hoe lang duurt het opladen en wat is de maximale gebruikerstijd?

De elektronische unit die onder de achterkant is geïnstalleerd, is licht van gewicht, maar is iets stijver zodat hij niet gemakkelijk loskomt. De elektronische unit kan in 1,5 tot 2 uur volledig worden opgeladen en kan tot 8 uur continu worden gebruikt. Met IP43-klasse waterdichte prestaties, kunt u het gebruiken zonder u zorgen te maken over lichte regen. Daarnaast worden er ook energiebesparende maatregelen genomen. Als het vest 5 minuten stilstaat – bijvoorbeeld als je vergeet het hardloopvest uit te zetten en het ligt in de kast – gaat het systeem automatisch in de energiebesparende modus .

Wat is de exacte workflow?

1. Als het hardloopvest een impact detecteert en de gebruiker bepaalt dat hij “zijwaarts valt”, begint een aftelling van 20 seconden. 2. Na 20 seconden klinkt de sirene en knippert de LED (+10 seconden). Op dit moment is er nog geen bericht verzonden en heeft het een aandachtstrekkende werking om voorbijgangers te informeren. Als je niet (langer) in gevaar bent, kun je de borstschakelaar ingedrukt houden of de waarschuwing van de D-one-app annuleren. 3. Nadat de tijd van (1) en (2) is verstreken (dat wil zeggen 30 seconden na de detectie), wordt een eCall verzonden en een bericht met locatie-informatie verzonden naar de drie door jou vooraf geregistreerde personen.

Running Business heeft de D-One niet toegestuurd gekregen om aan een uitgebreide test te onderwerpen. Dit artikel is niet gesponsord.

Geef een antwoord